Bloedafname op afspraak

Informatie bijgewerkt op 14 juli 2020

 

Bloedafname in Meander Medisch Centrum kan voortaan alleen op afspraak. De afgelopen tijd was het erg druk bij de bloedafnamelocaties van Meander, waardoor het in de meeste wachtruimtes niet altijd mogelijk was om 1,5 m afstand in acht te nemen. Daarom vindt bloedafname voortaan plaats op afspraak. Dit geldt voor alle priklocaties van Meander.

 

Patiënten kunnen een afspraak maken via het online afsprakenformulier op www.meandermc.nl/bloedprikken. Lukt het echt niet om online een afspraak te maken, dan kan de patiënt bellen: 033 – 850 8400. Uiteraard hanteren we een ruime overgangsperiode om een en ander in goede banen te leiden.

 

Aansluitend op andere afspraak blijft op inloop

Alleen patiënten die tijdens een afspraak bij de huisartsenpraktijk met een Meander bloedafnamelocatie worden gevraagd om bloed te laten prikken, kunnen altijd direct en zonder afspraak terecht bij bloedafname. Wel kan het zijn dat de patiënt iets langer moet wachten, omdat iedereen met een afspraak voor gaat. Wil de patiënt op een later moment of andere dag komen, dan is een afspraak maken wel nodig.

 

Klachten

Als uw patiënt bloed moet laten prikken en er zijn recent klachten van hoesten, benauwdheid of koorts ontstaan, vragen we indien mogelijk het bezoek uit te stellen totdat men hersteld is. Is dit niet mogelijk, dan wordt uw patiënt verzocht dit te melden bij de screening en nemen onze medewerkers passende maatregelen. De patiënt krijgt in dat geval een mond-neusmasker van het ziekenhuis. 

 

Afgifte ontlasting en urine blijft op inloop

Het inleveren van ontlasting en/of urine kan zonder afspraak.

 

Patiënten dienen altijd hun zorgpas/verzekeringspas, geldige legitimatie en het aanvraagformulier mee te nemen.