6 February 2023

Webinar voor patiënten met kanker en hun naasten was een succes

Op zaterdag 4 februari was het Wereldkankerdag. Daarom heeft Meander Medisch Centrum op donderdag 2 februari van 19.00 tot 20.00 uur een webinar georganiseerd voor patiënten met kanker en hun naasten. Het thema van het webinar was 'Wat is kanker? Kanker eenvoudig uitgelegd'.

Terug

Artsen van Meander en het UMC Utrecht gingen onder meer in op vragen als ‘wat is kanker nu eigenlijk?', ’welke beeldvormende onderzoeken en behandelingen zijn mogelijk?’, ‘wat is bestraling?’ en ‘welke medicijnen kun je krijgen?’. Ruim 90 kijkers hebben het webinar bekeken en daarmee was het een groot succes.

Programma

Verschillende specialisten kwamen aan het woord tijdens het webinar. Klinisch patholoog Rieneke Britstra ging in op de vraag wat kanker nu eigenlijk is. Radioloog Matthijs Vermeulen vertelde vervolgens iets over beeldvormende onderzoeken bij kanker. Hierbij kwamen verschillende soorten scans aan bod. Radiotherapeut-oncoloog Martijn Intven ging op in op bestraling bij kanker. En internist-oncoloog Jara Baas vertelde over de verschillende medicijnen bij kanker. Tijdens het webinar konden mensen vragen stellen via de chat. Internist-oncoloog Joyce van Dodewaard was de moderator en heeft de vragen tijdens de uitzending behandeld.

Oncologie in Meander

Voor onderzoek en behandeling van bijna elke vorm van kanker, kunnen patiënten in Meander terecht. In het Meander Centrum voor oncologische zorg werken verschillende specialisten en medewerkers samen om patiënten de beste zorg te kunnen geven.Iedere patiënt krijgt zorg op maat. Beslissingen maken de specialisten samen met de patiënt en de zorg wordt aangepast op de wensen en behoeften. Naast het bieden van een hoge kwaliteit van oncologische zorg, staat luisteren naar de wensen van patiënten voorop.

Kijk hier het webinar terug