4 February 2022

Webinar voor patiënten met kanker en hun naasten was een succes

Vandaag, vrijdag 4 februari, is het Wereldkankerdag. Daarom heeft Meander Medisch Centrum op donderdag 3 februari van 19.00 tot 20.00 uur een webinar georganiseerd voor patiënten met kanker en hun naasten. Het thema van het webinar was ‘Wat kan ik zelf doen? De regie houden bij de diagnose kanker’. Artsen en medewerkers van Meander gingen in op de keuzes die patiënten zelf kunnen maken op gebied van behandeling, ondersteunende zorg, voeding en bewegen tijdens de ziekte en herstelperiode. Ruim 100 kijkers hebben het webinar gevolgd en daarmee was het een groot succes.

Terug

Programma
Er kwamen verschillende specialisten en medewerkers aan het woord tijdens het webinar. Oncologisch chirurg Ernst Schoenmaeckers heeft iets verteld over samen beslissen bij kanker. Internist-oncoloog Joyce van Dodewaard heeft meer verteld over ondersteunende zorg voor oncologiepatiënten. Diëtist Mirna van den Bosch ging in op voeding en kanker. En fysiotherapeut Marjolein Hiemstra vertelde over het belang van bewegen tijdens de ziekte en het herstel. Tijdens het webinar konden mensen vragen stellen via de chat. Longarts Judith Herder was de moderator en heeft de vragen tijdens de uitzending behandeld.

Bekijk het webinar terug via YouTube

Longarts met oncologiepatiënt
Longarts Judith Herder in gesprek met een van haar patiënten

Oncologie in Meander
Voor onderzoek en behandeling van bijna elke vorm van kanker, kunnen patiënten in Meander terecht. In het Meander Centrum voor oncologische zorg werken verschillende specialisten en medewerkers samen om patiënten de beste zorg te kunnen geven. Iedere patiënt krijgt zorg op maat. Beslissingen maken de specialisten samen met de patiënt en de zorg wordt aangepast op de wensen en behoeften. Naast het bieden van een hoge kwaliteit van oncologische zorg, staat luisteren naar de wensen van patiënten voorop.