2 February 2023 | 19.00 - 20.00 | Webinar

Meander organiseert webinar over kanker

Zaterdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Daarom organiseert Meander Medisch Centrum op donderdag 2 februari van 19.00 tot 20.00 uur een webinar voor patiënten met kanker, hun naasten en andere geïnteresseerden.

Terug

Het thema van het webinar is ‘Wat is kanker? Kanker eenvoudig uitgelegd’. Artsen van Meander en het UMC Utrecht gaan onder meer in op vragen als ‘wat is kanker nu eigenlijk?', ’welke beeldvormende onderzoeken en behandelingen zijn mogelijk?’, ‘wat is bestraling?’ en ‘welke medicijnen kun je krijgen?’.

Programma 
Verschillende specialisten komen aan het woord tijdens het webinar. Klinisch patholoog Rieneke Britstra zal ingaan op de vraag wat kanker nu eigenlijk is. Radioloog Matthijs Vermeulen vertelt vervolgens iets over beeldvormende onderzoeken bij kanker. Zo komen verschillende soorten scans aan bod. Radiotherapeut-oncoloog Martijn Intven gaat in op bestraling bij kanker. En internist-oncoloog Jara Baas vertelt over de verschillende medicijnen bij kanker. Tijdens het webinar kunnen mensen vragen stellen via de chat.

Aanmelden
Inschrijven en het webinar volgen kan via
www.topwebinar.nl/live/meander. Het webinar is na afloop terug te kijken via de website van Meander www.meandermc.nl/oncologie.