Semenonderzoek

Bij het Fertiliteitslaboratorium van Meander Medisch Centrum kunnen verwijzers semenonderzoek laten uitvoeren voor controle na vasectomie of voor oriëntatie bij subfertiliteit.

Terug

Semenonderzoek aanvragen

Semenonderzoek kan alleen op afspraak worden uitgevoerd. De patiënt moet zelf een afspraak maken met het fertiliteitslaboratorium.

Instructies voor fertiliteitsonderzoek

Geef uw patiënt een volledig ingevuld ‘Aanvraagformulier voor Fertiliteitsonderzoek’ en een container die bestemd is voor semenonderzoek (container met een wijde opening).

Insturen materiaal

  1. De patiënt moet ingeschreven zijn bij Meander Medisch Centrum.
  2. geeft het ejaculaat binnen één uur na productie af bij het Fertiliteitslaboratorium van Meander Medisch Centrum, Maatweg 3 te Amersfoort.
  3. beschermt het sperma tijdens het vervoer naar het laboratorium tegen kou, door het in de binnenzak van een jas te vervoeren.

De uitslag

U ontvangt na één week het rapport van het onderzoek. Het algoritme semenanalyse leidt tot de conclusie en advies bij de uitslagen.

Contact

Voor huisartsen is het Meander Diagnostisch Centrum 24 uur per dag te bereiken via 033 - 850 8701 en dcm@meandermedischcentrum.nl.

LESA-aanvraagformulieren en (onderzoeks)materiaal kunt u via de koerier bijbestellen. Komt de koerier niet dagelijks bij u langs dan kunt u telefonisch een bestelling doorgeven via 033 - 850 8701.