Hét ziekenhuis
voor de regio Amersfoort

Daarom Meander

  • Echt contact
  • Persoonlijke keuzes
  • Oprechte aandacht
  • Samenwerking

Uw afspraak

maken of wijzigen

Overige vragen? Neem contact met ons op.

naar beneden

Aanmelden met QR-code bij afspraak

Voor patiënten van Meander Medisch Centrum die een afspraak hebben bij een polikliniek, geldt een nieuwe manier van aanmelden. In het ziekenhuis melden zij zich voortaan aan met QR-code die ze van tevoren hebben ontvangen.

Lees verder

Onze service & begeleiding

Log in op MijnMeander voor uw persoonlijk dossier en informatie op maat.

inloggen

Voorbereiden op uw afspraak of opname

Komt u binnenkort naar een van onze poliklinieken of afdelingen? Een goede voorbereiding thuis helpt. Want wat moet u allemaal meenemen? En wat betekent nuchter zijn? Meander maakt uw afspraak graag zo makkelijk mogelijk. Met heldere informatie en services als kinderopvang, afspraken via videobellen en eenvoudig uw afspraken zien en wijzigen in MijnMeander.

Ondersteuning tijdens uw afspraak of opname

Of u nu op bezoek komt of zelf een afspraak, onderzoek of behandeling heeft, in Meander zorgen we graag voor u. Zo hebben we extra zorg voor kwetsbare, oudere patiënten. Ook bevorderen we snel herstel tijdens uw opname. Bijvoorbeeld met bewegen en lekker eten. En als naaste kunt u blijven overnachten in het ziekenhuis (rooming-in).

Weer thuis? Goed begeleid

De zorg van Meander stopt niet bij de deur. Ook rond en na uw vertrek uit het ziekenhuis helpen we u graag bij uw herstel. Bijvoorbeeld via Bureau Nazorg, als u nog niet direct naar huis kunt. Of als u begeleiding bij revalidatie nodig heeft. Bij thuiszorgwinkel Vegro vindt u de juiste hulpmiddelen voor thuis. Bent u thuis en maakt u zich zorgen? Dan kunt u ons altijd bellen.

Bezoek aan Meander

Locatie en route poliklinieken

Bekijk het overzicht

Bezoektijden en regels

Bekijk onze bezoektijden en regels

Bloemen of een cadeau?

Bekijk onze winkels
4 augustus 2022

Verpleegkundig onderzoek naar alcoholpreventieve interventies

De afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) van Meander Medisch Centrum is gestart met het onderzoek: Voorkomt het inzetten van alcoholpreventieve interventies (her)opnames van MDL-patiënten met alcoholproblematiek als nevendiagnose? In Meander Medisch Centrum worden op de verpleegafdeling Maag-, Darm- en Leverziekten regelmatig patiënten opgenomen met alcohol gerelateerde aandoeningen. Overmatig alcoholgebruik levert schade op aan verschillende organen gelegen in het maagdarmstelsel. Op dit moment zijn er geen actieve interventies met betrekking tot alcoholpreventie op de MDL-verpleegafdeling. Daarom gaat de afdeling onderzoeken of het inzetten van interventies (her)opnames kan voorkomen. Regieverpleegkundige Berdine Aman is initiatiefneemster en hoofdonderzoeker en vertelt meer over het onderzoek. Lees verder