Telefoonnummers

algemene informatie 033-850 5050
afspraken 033-850 6070

Meander publiceert Kenniskaart Vasculitis

Wat kunnen vasculitispatiënten verwachten als zij bij Meander Medisch Centrum in behandeling zijn? Die informatie is te vinden in de Kenniskaart Vasculitis, een initiatief van zeven patiëntenverenigingen. De Kenniskaart Vasculitis beschrijft op transparante wijze de expertise die er in Meander aanwezig is op het gebied van vasculitis.

 

In Meander worden jaarlijks zo’n tweehonderd mensen met de aandoening vasculitis behandeld. Internist-nefroloog Chris Hagen: “Bij vasculitis zijn bloedvaten ontstoken en beschadigd. De bloedvaten gaan lekken, waardoor er rode, blauwe, paarse of zwarte verkleuringen, een soort bloeduitstortingen, op de huid verschijnen. Niet alleen de vaten van de huid kunnen door vasculitis worden beschadigd, ook de bloedvaten van organen zoals de nieren of de longen kunnen getroffen worden. In Meander behandelen we het meest ANCA-vasculitis en grote vaten-vasculitis.”

 

In de Kenniskaart staan tien standaard blokken met informatie die patiënten belangrijk vinden. Zo is er in de Kenniskaart Vasculitis ondermeer informatie te vinden over de specifieke diagnostiek, het multidisciplinaire team en de bereikbaarheid van de polikliniek. Ook samenwerking met de huisartsen in de regio en met patiëntenverenigingen is een belangrijk punt. Chris Hagen: “De vasculitiszorg is multidisciplinair: naast een internist-nefroloog ook een klinisch immunoloog, een KNO-arts, een neuroloog en een dermatoloog. Het laboratorium van Meander is bovendien gespecialiseerd in ANCA-testen. We hebben alle expertise in huis om de patiënt de beste vasculitiszorg te geven en we zijn blij dat we dit kunnen laten zien in de Kenniskaart Vasculitis.”

 

Meer weten? Kijk op www.expertiseinkaart.nl/kenniskaarten

 

 

Multidisciplinaire vasculitiszorg in Meander

 

 

 

Informatie bijgewerkt: 3 October 2016