Kosten

Op dit onderdeel van de website vindt u alle informatie over kosten & tarieven overzichtelijk bij elkaar. Aan de linkerkant van de site kunt u op een item klikken voor meer informatie over dat specifieke onderwerp.

 

Gaat u in 2015 naar het ziekenhuis? Informeer vóór de behandeling bij uw zorgverzekeraar!
Het kan zijn dat de kosten van uw behandeling niet worden vergoed.

  • Kijk eerst op de website van uw zorgverzekeraar met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten.
  • Kijk ook in uw polisvoorwaarden of de kosten van uw behandeling worden vergoed.
  • Wanneer u er niet helemaal uitkomt, of twijfelt over met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.
  • LET OP: elke zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende labels/benamingen voor de polissen. Onder het kopje 'gecontracteerde verzekeraars' vindt u de volledige lijst voor 2015.

 

Meander Medisch Centrum heeft met alle zorgverzekeraars contracten gesloten over de basisverzekering, met uitzondering van het label ZEKUR POLIS.

Take Care Now, Zilveren Kruis Budgetpolis en Zorgplan Selectief van Avero zijn in 2015 wel gecontracteerd (in 2014 niet).

 

Zorgnota komt in 2015 later dan u denkt

De nota voor ziekenhuiszorg komt in 2015 mogelijk later dan u verwacht.

De vertraging heeft te maken met een landelijke wijziging in het stelsel voor facturering van ziekenhuiszorg. Alle ziekenhuizen in Nederland worden hiermee geconfronteerd. We betreuren dit, omdat dit voor onze patiënten betekent dat zij pas heel laat in het jaar nog een nota ontvangen – op een moment dat de zorg allang is geleverd.

  • september 2015: De eerste facturen zijn verzonden voor de labels VGZ-Univé-IZA en CZ-Ohra-Delta Lloyd. Patiënten die hier verzekerd zijn kunnen binnenkort afrekeningen verwachten van hun zorgverzekeraar.
  • oktober 2015: Ook de facturen voor de labels Zilveren Kruis, Interpolis, de Friesland, FBTO , Avéro en OZF (alle van Achmea) zijn of worden nu verzonden. Van de overige zorgverzekeraars is nog geen informatie bekend.

 

Hoe kiest u uw zorgverzekering?

Uit onderzoek van de Patiëntenfederatie NPCF blijkt dat een op de vijf mensen moeite heeft dit goed te doen. Of niet weet welke polis voor de basisverzekering hij of zij nu heeft. Op de website van de NPCF vindt u een handige checklist en een keuzegids. Daardoor kunt u bewust een zorgverzekering kiezen.