Kosten

Op dit onderdeel van de website vindt u alle informatie over kosten & tarieven overzichtelijk bij elkaar. Aan de linkerkant van de site kunt u op een item klikken voor meer informatie over dat specifieke onderwerp.

 

Gecontracteerde zorgverzekeraars 2016

Zorgverzekeraars sluiten contracten af met ziekenhuizen voor de vergoeding van zorg. Meander Medisch Centrum heeft voor 2016 met Zilveren Kruis (incl. de Basis Budgetpolis), VGZ, CZ en Menzis contracten gesloten voor de basisverzekering. Met Multizorg VRZ en DSW verwacht Meander op korte termijn een contract af te sluiten.

 

 

Gaat u dit jaar naar het ziekenhuis? Informeer vóór de behandeling bij uw zorgverzekeraar!
Het kan zijn dat de kosten van uw behandeling niet worden vergoed. Handige checklist: check de zes belangrijke vragen om te zorgen dat uw ziekenhuiszorg vergoed wordt. Of lees de brochure over de nieuwe zorgnota.

  • Kijk eerst op de website van uw zorgverzekeraar met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten.
  • Kijk ook in uw polisvoorwaarden of de kosten van uw behandeling worden vergoed.
  • Wanneer u er niet helemaal uitkomt, of twijfelt over met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.

 

Zorgnota komt in 2015 later dan u denkt

De vertraging heeft te maken met een landelijke wijziging in het stelsel voor facturering van ziekenhuiszorg. Alle ziekenhuizen in Nederland worden hiermee geconfronteerd. We betreuren dit, omdat dit voor onze patiënten betekent dat zij pas heel laat in het jaar nog een nota ontvangen – op een moment dat de zorg allang is geleverd.

  • december 2015: de facturering over 2015 is in volle gang, met uitzondering van de zorgverzekeraars Multizorg, Menzis en DSW/Stad Holland.
  • februari 2016: Menzis is over heel 2015 gefactureerd. Alleen Multizorg en DWS/Stad Holland worden nog niet gefactureerd.

 

Hoe kiest u uw zorgverzekering?

Uit onderzoek van de Patiëntenfederatie NPCF blijkt dat een op de vijf mensen moeite heeft dit goed te doen. Of niet weet welke polis voor de basisverzekering hij of zij nu heeft. Op de website van de NPCF vindt u een handige checklist en een keuzegids. Daardoor kunt u bewust een zorgverzekering kiezen.