Kosten

Op dit onderdeel van de website vindt u alle informatie over kosten & tarieven overzichtelijk bij elkaar. Aan de linkerkant van de site kunt u op een item klikken voor meer informatie over dat specifieke onderwerp.

 

Belangrijk: informeer vóór behandeling bij uw zorgverzekeraar!
Het kan zijn dat de kosten van uw behandeling niet worden vergoed
Gaat u in 2014 naar het ziekenhuis? Kijk eerst op de website van uw zorgverzekeraar met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Kijk ook in uw polisvoorwaarden of de kosten van uw behandeling worden vergoed. Wanneer u er niet helemaal uitkomt, of twijfelt over met welke ziekenhuizen uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar.
Meander Medisch Centrum heeft met alle zorgverzekeraars contracten gesloten over de basisverzekering, met uitzondering van de labels:

  • ZEKUR POLIS 
  • Take Care Now (wel gecontracteerd in 2015) 
  • Zilveren Kruis Beter Af Selectief polis (wel gecontracteerd in 2015)

 

Laatste nieuws: Mogelijk geen contract met Menzis in 2015

De zorgverzekeraars en de ziekenhuizen zijn in deze tijd van het jaar volop met elkaar in gesprek over het contracteren van ziekenhuiszorg. Meander Medisch Centrum heeft met de meeste zorgverzekeraars inmiddels contracten afgesloten. Als u bij deze zorgverzekeraars bent verzekerd, kunt u erop rekenen dat de medische zorg in ons ziekenhuis wordt vergoed. Met zorgverzekeraar Menzis is Meander nog in onderhandeling en bestaat de kans dat er geen overeenstemming wordt bereikt. Dit betekent dat u als Menzis-verzekerde de zorgkosten niet volledig vergoed krijgt die u als patiënt van Meander Medisch Centrum maakt. Het is belangrijk dat u zich hiervan bewust bent bij het verlengen of kiezen van uw zorgverzekeraar voor 2015.
Tot 31 december 2014 kunt u nog van zorgverzekeraar wisselen.

 

  2015 
Achmea * V
VGZ** V
CZ V
Multizorg V
Menzis V
DSW V
 

= Meander heeft een contract met deze zorgverzekeraar voor 2015.

V = Meander is nog in onderhandeling met deze zorgverzekeraar. We hopen voor het einde van het jaar 2014 tot overeenstemming te komen. We houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

* de budgetpolissen binnen Achmea zijn in 2015 ook gecontracteerd.

** de budgetpolis ZEKUR van deze zorgverzekeraar is niet gecontracteerd.

 

In de tabel hierboven staan alle grote verzekeraars genoemd. Elke zorgverzekeraar heeft weer een groot aantal verschillende labels/benamingen voor de polissen. Onder het kopje gecontracteerde zorgverzekeraars vindt u binnenkort de volledige lijst voor 2015.